Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Vitsut: uurija keeldus tööst, sest pidi istuma jalgrattale

20. august 2009, 15:47

Võlgade sissenõudja Lauri Vitsut
ütles, et varavastaste kuritegude uurimine seisab, kuna politsei vähendas
uurijate palka ja sundis neid ametiautodest jalgratta selga kolima.

"Nädalapäevad tagasi helistasin kohtueelsele uurijale ja pärisin aru, miks midagi ei liigu, sain vastuseks, et palka vähendati ja auto võeti ära, asemele anti jalgratas ning midagi ei hakkagi liikuma!" rääkis Vitsut Äripäevale.

Vitsut märkis, et koos võlgade sissenõudmise keerukamaks muutumisega on sagenenud ka pettused. "Oluliselt on sagenenud kelmused ja omastamised ehk siis varavastased kuriteod. Paratamatult tuleb meil oma turu segmendis, milleks on rasked ja eriti rasked tööd, nendega kokku puutuda," märkis ta.

"Õiguskaitseorganite tegevus on aga kõike muud kui rahuldav. Poliitiliste protsesside taustal on prokuratuur tavakodaniku põhiseadusega kaitstud õiguste kaitse unarusse jätnud, sellega ei ole kellelgi lihtsalt aega tegeleda," selgitas Vitsut.

"Probleem on aga selles, et mina ei saa ju kohtueelse uurija eest eri- ja erandtoiminguid teha, seadus seda ei luba. Riik peab ikka riigina vähemalt välja nägema, isegi kui ta seda olla ei suuda," kurjustas Vitsut.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. August 2009, 17:52
Otsi:

Ava täpsem otsing