Maa parim börs – Poola

21. august 2009, 14:52

Poola aktsiaindeks WIG20 on kerkinud 3,4%
ehk kõrgeimale tasemele alates eelmise aasta oktoobrist. Vähemalt täna on
Poola näol tegemist maailma enim kosunud börsiga.

Sel nädalal on WIG20 kasvanud juba 5,9%. Tänasele aktsiarallile andis hoo sisse JPMorgani analüüs, millest võib lugeda, et seni Poola, Tšehhi ja Ungari aktsiatele antud müügisoovitus asendati nüüd ostusoovitusega.

"Kuna riigi ja korporatiivsete võlakirjade intressimäärade erinevus väheneb, peaks kolme Kesk-Euroopa riigi kasvuootused suurenema ja refinantseerimise risk kaduma," kirjutasid JPMorgani strateegid. "Lisaks saavad need kolm riiki kasu ka oodatust kiiremast eurotsooni majanduse taastumisest."

Maailma kõige kehvem börs on täna aga Läti 3,7%-lise kukkumisega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. August 2009, 15:07
Otsi:

Ava täpsem otsing