Paet ja Riekstins tähistavad Eesti-Läti piiril Balti keti 20. aastapäeva

23. august 2009, 09:53

Täna, 23. augustil avavad Eesti
välisminister Urmas Paet ja Läti välisminister Maris Riekstins Eesti-Läti
piiripunkti lähistel Karksi vallas Lilli külas Balti keti 20. aastapäevale
pühendatud mälestusmonumendi.

Välisminister Urmas Paet meenutas 20. aasta taguseid sündmusi, mil Eesti, Läti ja Leedu inimesed seisid katkematus rivis, et juhtida tähelepanu Molotov-Ribbentropi pakti salaprotokollide olemasolule, mis tõi hukatuse sadadele tuhandetele inimestele.

„Rohkem kui miljon inimest 600 kilomeetrises inimketis andis Balti rahvastele taas teadmise oma jõust ning sundis ka Nõukogude Liidu võimuladvikut tunnistama Molotov-Ribbentropi pakti seni eitatud salaprotokollide olemasolu ja kuritegelikkust,“ lisas ta.

Välisminister Paeti sõnul ühendas kokku tulemine, koos olemine ja vaba kõnelemine Baltimaid omavahel ning ka nende riikidega, kes Eesti, Läti ja Leedu saatusest hoolisid ning kes iseseisvate Balti riikide olemasolu endiselt tunnistasid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. August 2009, 09:53
Otsi:

Ava täpsem otsing