Küsitlus: Kas ja kui palju ning milliste koolitusteemade puhul kasutate sisekoolitajaid?

ÄP 24. august 2009, 00:00

Kasutame sisekoolitajaid koolituste korraldamiseks klienditeenindajatele, kliendihalduritele ja müügiinimestele. Aastas toimuvad seesugused koolitused enamasti ühe korra, rohkema järele pole tavaliselt vajadust. Teine asi on, kui näiteks müügisüsteemis midagi oluliselt muutub, sellisel juhul võib koolitusi toimuda ka sagedamini.

Meie töötajad on sedavõrd tublid, et pelgalt suhtlemis- ja klienditeenindusalast koolitust pole kuigi sageli tarvis.

Üldiselt kasutame sisekoolitajaid vähe, kuid aeg-ajalt, kui näiteks on tarvis uuele töötajale töö selgeks õpetada, teeme ka seda. Samuti korraldame aeg-ajalt oma töötajatele täiendkoolitusi, kui on vaja ühelt masinalt teisele ümber õppida jne. Masinate käsitsemise õpetamine ongi põhiliseks meie sisekoolituste teemaks.

Ikka kasutame sisekoolitajaid ning nendeks on meie endi töötajad - juhatuse esimees ning ka turundusdirektor. Juhatuse esimees tutvustab töötajatele töötulemusi ning räägib sellest, kuidas võiks ja peaks edasi minema, turundusdirektor selgitab uusimaid turundussuundi. Administratiivpersonali kuulub meil üle 50 inimese ning neile teeme koolitusi kvartalis korra, vahel ka kolm korda aastas. Anname välja ka siselehte ning kui vahel saame mõne olulise asja juba seal ära kajastatud, siis nende kohta enam topelt koolitust tegema ei hakka.

Sisekoolitajaid kasutame väga palju. Meie tegevusvaldkond on ju tehniline ning uuendusi on pidevalt. Seega korraldame koolitusi vastavalt vajadusele, seda ka näiteks müügi- ja klienditeeninduse alal.

Oleneb ka sellest, mida koolituse all silmas pidada - kas 3tunnist loengut auditooriumis või ka pooletunnist infokoosolekut. Vahel toimuvad koolitused lausa igal nädalal, teinekord aga korra kuus.

Meil on tugev teadmine ja kogemus õlletootmise tehnoloogia, tootmise ja kvaliteediarendamise teemadel, mis on üks meie sisekoolituste teema. Siia juurde kuuluvad ka toiduhügieeniteemalised koolitused.

Õllekoolitusi, mis tutvustavad pruulimise protsessi ning õllede säilitamist, traditsioone ja serveerimist, viime läbi ka neile töötajatele, kes otseselt tootmises ei tööta, kuid vajavad teadmist, et firmat esindada. See on osake uue töötaja sisenemise programmist.

Sisekoolitust oleme kasutanud ka üldjuhtimise teemadel, seda nii tulemusjuhtimise kui ka müügi-, kommunikatsiooni ja seadusandluse vallas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:57
Otsi:

Ava täpsem otsing