Evli: vähemusaktsionärid madala pakkumisega kaasa ei lähe

24. august 2009, 14:13

Evli Banki vanemanalüütik Michael Andersson
nimetab TeliaSonera poolt Eesti Telekomi ja TEO väikeaktsionäridele pakutavat
hinda madalaks.

Anderssoni arvates ei ole 60% Eesti Telekomist ja 63% TEOst omava TeliaSonera soov oma osalust veelgi suurendada eriline üllatus, eriti veel, kuna mõlema ettevõtte turuväärtused on praegu madalad. Evli vanemanalüütik usub, et vähemusaktsionärid tõenäoliselt ka seekord nii lihtsalt pakkumisega kaasa ei lähe, seda eriti Eesti Telekomi puhul, sest valitsus omab viimasest 24%.

Käesoleva aasta prognoositavale EBITDA-le ja puhaskasumile baseerudes ei ole Eesti Telekomile tehtud ülevõtupakkumine Anderssoni hinnangul agressiivne. Tugeva bilansiga Eesti Telekomi marginaalid on langusperioodile hästi vastu pidanud, märgib analüütik oma kommentaaris pealkirjaga "Soodusostlemine Baltimaades" (Discount shopping in the Baltics).

TEO-le tehtud 1,83 liti suurust pakkumist aktsia kohta peab Evli vanemanalüütik selle aasta kasumeid silmas pidades aga odavaks. Ka TEO finantsseis on tugev ja marginaalid vaatamata majanduslangusele head taset hoidnud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. August 2009, 14:42
Otsi:

Ava täpsem otsing