Reede 2. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Elektroonikafirma juht: tänavune turunõudlus ei tekita vajadust laieneda

25. august 2009, 18:46

See aasta kindlasti ei laiene, sest pole
turunõudlust, mis tekitaks vajaduse laienemise järele, vastas Elva suurima
tööandja, elektroonikatehase ASi Enics Eesti juhataja Kalle Kuusik Äripäeva
päevaküsimusele, kas ettevõte kaalub investeerida laienemisse.

„Kuna sellel aastal tulevad müüginumbrid väiksemad kui eelmisel aastal, siis tootmisvõimsuse seisukohalt ei ole vajadust laienemise järele,“ lausus Kuusik, kuid rõhutas, et pikemas perspektiivis see vajadus tekib.

„Et tulevikus müügikasvu kindlustada, plaanime aastatel 2010 kuni 2012 investeerida mitte otseselt ruutmeetritesse, aga kindlasti tehnoloogiasse ja muudesse efektiivsust parandavatesse teguritesse,“ lausus Kuusik.

Kuusiku sõnul tuleb praeguses majanduskeskkonnas selleks, et hoida müüki mullusel tasemel, toota üldjuhul rohkem tooteid. „Müügis otsest kasvu võrreldes 2008. aastaga ei ole, samas tooteid ei tehta mitte sugugi vähem,“ seletas Kuusik.

Enisc Eesti suurendas 2006. aastal tootmispinda 3800 ruutmeetrilt 6600 ruutmeetrile ehk ligi kaks korda. Kuusiku kinnitusel rentisid nad eelmise aasta lõpus 900 ruutmeetrit laopinda Tartu lähedal Ülenurmes, sest rendihind oli tol hetkel kaks korda soodsam, kui ehitushind. „Lao kolimine üüripinnale vabastas meil tootmispinda tehases,“ rääkis Kuusik. „Tootmismahud, toodete keerukusaste ja tehnoloogilised vajadused nõuavad rohkem tootmispinda.“

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. August 2009, 20:52
Otsi:

Ava täpsem otsing