Nasvale tuleb Saaremaa õunamahlatööstus

25. august 2009, 09:03

Maakonna suurima, Salme vallas asuva
õunaaia omanik OÜ Kadastiku Õunaaed investeerib 6,5 miljonit krooni, et rajada
Nasvale õunamahlatööstus.

“Hakkame valmistama pastöriseeritud kodust õunamahla, millele ei lisata suhkrut ega säilitusaineid,” ütles Kadastiku Õunaaia omanik Riho Kadastik Meie Maale. Saare Kalurilt ostetud laoruumides asuv tööstus hakkab mahla pressima järgmisel aastal.

Mahlatööstus läheb maksma umbes 6,5 miljonit krooni, millest 3,1 miljonit krooni tuleb Leader-programmi raames ja ülejäänu on ettevõtja omainvesteering. Esmalt tuleb 300 m2 suurusel tootmispinnal teha korralik remont, soetada külmaseadmed, mahlapress, villimisseade ja pastörisaator. “Töötajate arvu ei oska öelda, aga töökohti igal juhul tekib, sest tuleb ju mahla teha, seda pudelisse villida ja kauplusse viia,” rääkis Kadastik.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. August 2009, 09:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing