TTÜs hakatakse päikeseenergiaga sülearvuteid laadima

25. august 2009, 09:25

Tallinna Tehnikaülikooli Säästva Arengu
Klubi liikmed paigaldavad ülikooli katusele päikesepaneelid, millega üliõpilased
saavad hakata sülearvuteid laadima.

Ülikooli endise raamatukogu hoonele paigaldatakse kolm päikesepaneeli, tegu on esimeste Eestis valmistatud selliste paneelidega. Päikesepaneeli algosad ehk rakud on ostetud, kõige töömahukama osa paneelide valmistamisel – rakkude ühendamise ning projekteerimise teevad üliõpilased ise. Päikesepaneelid on planeeritud töötama aastaringselt ning arvestatud on, et kõige pimedamal ajal ehk detsembris annaksid kolm paneeli energiat nelja sülearvuti jaoks.

Projektiga soovivad Säästva Arengu Klubi liikmed näitlikustada, milline on päikeseenergia potentsiaal igapäevases energiakasutuses. Päikeseenergia pistikute juurde paigaldatakse näidikud selle kohta, kui palju tuleb päikeselt energiat konkreetsel hetkel ning kui palju tarbivad pistikute taha ühendatud sülearvutid.

TTÜ Säästva Arengu Klubi on asutatud 2001. aastal ning tegeleb säästva arengu põhimõtete ja lahenduste tutvustamisega.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. August 2009, 09:30
Otsi:

Ava täpsem otsing