Võlausaldaja nõuab GILD Fund Managementi pankrotti

25. august 2009, 17:10

OÜ Elgrande esitas täna võlausaldajana
Harju maakohtule avalduse ASi GILD Fund Management pankrotimenetluse
algatamiseks.

GILD Fund Managementi juhatuse liigeGILD Fund Management on riskikapitalifondi GILD Arbitrage fondivalitseja. Võlausaldaja nõue tuleneb laenulepingust, mille on sõlminud fondivalitsejana AS GILD GILD Fund Managementi juhatuse liige Tõnno VähkGILD Fund Managementi juhatuse liige Tõnno VähkFund Management, selgitas Elgrandet esindav vandeadvokaat Ain Kalme.

"Kuigi pole tegemist suurlaenuandjaga, ei ole GILD Fund Management vaatamata korduvalt antud tähtaegadele laenu tagastada suutnud. Elgrande on seisukohal, et täna on GILD Fund Managemendi puhul tegemist maksejõuetusega, mis ei ole ei ole võlgniku majanduslikust olukorrast tulenevalt ajutine ning esineb alus pankrotimenetluse algatamiseks," lisas advokaat.

Kalme märkis, et GILD Fund Managemendi väitel peab ettevõte läbirääkimisi konverteerimaks suurlaenud võlakirjadeks, kuid emisiooni tingimuste heakskiitmisest keeldumise puhul jääks laenuandjad ilmselt kogu summast ilma. GILD Fund Management on väärtpaberituru seaduse regulatsioonist tulenevalt kohustatud laenu tagasimaksmist korraldama fondi vara arvel ja selle ebapiisavuse korral maksma laenud tagasi oma varast, lisas ta.

Tõnu Lembrale kuuluva OÜ Elgrande nõue GILDi vastu ulatub hetkel ligikaudu 1,2 miljoni kroonini. Äripäeval ei õnnestunud Lembralt kommentaari saada.

Elgrande väärtpaberiportfelli mahuks oli 2007. aastal 21 miljonit krooni. 2008. aasta lõpuks sulas portfelli väärtus 13,4 miljoni kroonini, väärtpaberite ümberhindamisest teenis Elgrande mullu 8,6 miljonit krooni kahjumit. Möödunud aastal oli firma kogukahjumiks 7,7 miljonit krooni. Jaotamata kasumit jäi Elgrandel eelmise aasta lõpu seisuga järgi veel 11,8 miljonit krooni.

Tõnu Lembra oli kunagise Eesti suurima mobiilimüüja AS Esmofon asutajate seas ning töötas 1990ndatel ka firma nõukogu liikmena.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. August 2009, 12:36
Otsi:

Ava täpsem otsing