Simson: Riigikogu peab kohalike omavalitsuste lisakulud kompenseerima

30. august 2009, 14:04

Homme keskpäeval koguneb riigikogu
erakorralisele istungjärgule, et jätkata arutelu käibemaksuvaidluse lahendamise
nimel.

Istungi päevakorras on Reformierakonna, IRL-i ning roheliste fraktsioonide algatatud eelnõu, millega osaliselt leevendatakse käibemaksumäära kiirest tõstmisest tulenevaid negatiivseid tagajärgi ettevõtjatele.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni sõnul on valitsusparteid ja rohelised aga täielikult ära unustanud kohalikele omavalitsustele käibemaksu kiirest tõusust tingitud lisakulutused.

„Riigikogu võttis juunis vastu käibemaksuseaduse muudatused, millega tõsteti käibemaksumäära 2 protsendi võrra kõigest neljapäevase etteteatamisega. Sellest tulenevalt saatis Linnade Liit 7. juulil rahandusministeeriumile kirja, kus selgitati, et seoses käibemaksu tõusuga, suurenevad kohalike omavalitsuste kulutused kokku 150-200 miljonit krooni ning vastavalt valla- ja linnaeelarve seaduse §7-le, tuleb riigil need kulutused kompenseerida,“ lausus Simson.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. August 2009, 14:07
Otsi:

Ava täpsem otsing