Mitte punuma, vaid appi

Paul Oberschneider 31. august 2009, 00:00

Urmas Sõõrumaa soovitus ettevõtjatele Eestist ära kolida on andestamatu suhtumine kelleltki, kes on saanud nii palju tulu oma tegevusest Eestis ajal, kui asjad läksid hästi.

Edukad ärimehed ja liidrid peavad investeerima oma aega, energiat ja raha kodumaale abiks olemisel, olgu siis poliitikas, kasutades oma mõjuvõimu ettevõtlust toetavates lobby-organisatsioonides või alustavaid ettevõtteid aidates. Negatiivne meediakajastus ei julgusta inimesi püüdma asju paremaks teha.

Tsüklid käivad alati oma rada. On aegu, kus sa pead kiiresti ja agressiivselt tegutsema, ja aegu, kus tuleb lihtsalt oodata. Muidugi on praegu raske aeg ja minu arvates seisab meil ees veel kaks aastat, enne kui asjad hakkavad paremuse poole minema. See ei tähenda, et me peaks oma negatiivsete kommentaaridega asja hullemaks tegema.

Nagu teada, müüsin ma 2007. aastal turu tipphetkel maha oma kinnisvaraettevõtte, samuti müüsin oma hotelligrupi ja kinnisvara. Mul vedas hullupööra, et suutsin turu tipphetke ära tabada. Sest ajast olen loonud ettevõtteid mujal, täpsemalt Argentinas. Aga me teeme endiselt ka Eestis tööd ja paigutame siia raha. Teeme, mis meie võimuses, et luua väärtust seal, kus me elame ja töötame.

Nii jätkame me Lasnamäel uue Bauhausi keskuse ehitustöödega. Seda 18 000ruutmeetrist arendust finantseerisime enda ja oma partnerite taskust. Kuus aastat tagasi olid ses paigas vaid tühjad põllud. Nüüd me loome töökohti, toome maksutulusid ja anname seda paika oma koduks kutsuvatele inimestele võimaluse korralikus kohas aega veeta.

Mitte alati pole naabri muru rohelisem, olgu see Londonis, ükskõik kus USAs või Lõuna-Ameerikas. Kõigis neis paigus on praegu keerulised ajad, erineb vaid suurusjärk.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:12
Otsi:

Ava täpsem otsing