Reede 9. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

BÖRS: Tehnoloogia- ja kaevanduskompaniid viisid Aasias tõusule

01. september 2009, 09:40

Aasia börsid liiguvad täna tõusuteel. Tõusu
mootoriteks on tehnoloogia- ja kaevanduskompaniide aktsiad.

Maailma suurima lepingu lausel elektroonika tootja Hon Hai Percision Industry aktsia tõusis Taiwanil 6,8 protsenti. Goldman Sachs tõstis aktsia hinnasihti. Hon Hai teise kvartali kasumi aastane kasv oli 27 protsenti ja kasumiks tuli 15,1 miljardit Taiwani dollarit ehk viis miljardit Eesti krooni. Analüütikud ootasid 11,7 milajrdi Taiwani dollari suurust puhaskasumit.

Hiina tööstustoodang tegi juulis 16kuu kiireima kasvu. Rio Tinto, mille müügist 19 protsenti tuli mullu Hiinast, aktsia hind kerkis kaks protsenti.

„Ma ei näe põhjust, miks peaks aktsia turg kukkuma,“ ütles Baring Asset Managementi fondijuht Khiem Do Bloombergile. „Me ei oota Hiina kasvutrendi murdumist. Tehnoloogiasektor, iseäranis Taiwanis ja Koreas on sektorite seas, mis teenivad üleilmse majanduse taastumisest.“

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. September 2009, 09:40
Otsi:

Ava täpsem otsing