Eesti Ekspress ja Maaleht ühendavad oma äripooled

02. september 2009, 11:14

AS Maaleht ja Eesti Ekspressi Kirjastuse AS
ühendatakse alates 01.oktoobrist 2009 ning äriühingu uueks nimeks saab AS Eesti
Ajalehed.

Lehed jätkavad ilmumist senisel kujul oma nimede all ja eraldi toimetustega. Ühinenud ettevõtte juhatuse esimeheks saab ASi Maaleht juhatuse esimees Kadi Lambot, lahkub aga kolme kuu pärast Eesti Ekspressi Kirjastuse ASi juhatuse esimees Viljar Ots ning jätkab ühinenud ettevõtte nõukogu liikmena.

„Kahe Eesti juhtiva nädalalehe äripoolte ühendamise mõte on eelkõige majandusliku efektiivsuse saavutamine, kuid loomulikult võimaldavad paremad finantstulemused teha ka paremaid lehti,“ selgitas Ekspress Grupi ASi juhatuse esimees Priit Leito.

Leito sõnade kohaselt ei toimu ühendamise käigus mingeid muutusi väljaannete väljaandmises. „Ühendamise tulemusena hakkavad ühiselt toimuma kahe nädalalehe raamatupidamine, reklaamimüük, levi ja muud tugifunktsioonid ning ka raamatute kirjastamine,“ selgitas Priit Leito.

„Maalehe toimetuse jaoks on suurim muutus selles, et kolime alates oktoobrist Eesti Ekspressiga samasse majja Narva maantee 11e,“ selgitas senine Maalehe ja tulevane ASi Eesti Ajalehed juhatuse esimees Kadi Lambot. „Esialgse prognoosi järgi säästame aastas 5 miljonit krooni, kuid esmane eesmärk on läbi sünergia mõlema väljaande konkurentsivõime tõstmine.“

Eesti Ekspress alustas ilmumist 1989. aastal ning kuulub Ekspress Gruppi. Eesti Ekspressi keskmine trükiarv ulatub 36 000 eksemplarini. Lisaks paberlehele tegeleb ettevõte kliendilehtede ja raamatute kirjastamisega ning haldab veebiväljaannet www.ekspress.ee ja kolme portaali: EkspressAuto, EkspressKinnisvara ja EkspressJob. Eesti Ekspressi Kirjastuse ASi 2008. aasta müügitulu oli 135 miljonit krooni ning ärikasum 9,5 miljonit krooni.

Maaleht alustas ilmumist 1987. aastal ning on Eesti Ekspressi kõrval üks kahest Eesti suurimast nädalalehest, kuuludes alates 2007. aastast Ekspress Gruppi. Maalehe keskmine trükiarv ulatub 43 000 eksemplarini. Maalehe 2008. aasta müügitulu oli 57 miljonit krooni ja ärikasum 4,7 miljonit krooni.

Ekspress Gruppi kuuluvad tütarettevõtjatena Eesti Ekspressi Kirjastuse AS, AS Maaleht (kaks viimast ühinevad alates 1. oktoobrist ja ettevõtte nimeks saab AS Eesti Ajalehed), AS Rahva Raamat, AS Printall, UAB Ekspress Leidyba, SIA Ekspress Portals, UAB Ekspress Portals, AS Ekspress Hotline ning SIA Delfi Holding oma tütarettevõtjatega. Ühisettevõtjate hulka kuuluvad Eesti Päevalehe AS, AS SL Õhtuleht, AS Ajakirjade Kirjastus, AS Express Post. Sidusettevõtjatena kuuluvad kontserni AS Linnaleht ja UAB Medipresa. Ekspress Grupi 2008. aasta käive oli 1,32 miljardit krooni ja puhaskasum 49,5 miljonit krooni. Grupp annab tööd rohkem kui 2300 inimesele.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. September 2009, 13:13
Otsi:

Ava täpsem otsing