Ettevõtja: keskpank võiks välja maksta ka eelneva kasumi

06. september 2009, 10:54

Vahur Roosaar, AS Wendre juht Vahur Roosaar
ütles Äripäevale. et Eesti Pank võiks riigile välja maksta mitte
üksnes kogu mulluse kasumi, vaid ka eelnevate aastate kasumi.

"See tuleb sellest, et kui palju keegi maksta suudab või võib nii, et see ei sea ohtu selle institutsiooni enda usaldusväärsuse parameetreid. Mitte selle pealt, et kas üks aasta maksta kasumist 25% või 50% - minu meelest pole see see teema," rääkis Roosaar.

"Eesti Pank peab olema piisavalt hästi kapitaliseeritud selleks, et oma usaldusväärsus ja funktsioon säilitada. Kui pank on piisavalt hästi kapitaliseeritud, siis keegi ei keela väljamakseid teha ka eelnevate perioodide kasumitest," selgitas ettevõtte juht. "See pole üldse õige lähenemine, kas maksta 25, 50 või 100 protsenti. Seda peab hoopis teise nurga alt vaatama, mitte ainult tänasest riigi olukorrast tulenevalt."

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. September 2009, 10:54
Otsi:

Ava täpsem otsing