Harri Taliga: tööandjad varjavad koondamisi?

07. september 2009, 07:41

Kui tööandja ei teavita koondamisest
Töötukassat, võib töötaja jääda osaliselt ilma seaduses ettenähtud hüvitisest.
Samuti võib see vähendada Töötukassa andmeid koondatute arvu kohta.
Ametiühingute Keskliidu (EAKL) hinnangul ei saa välistada, et probleem on
ulatuslik ja seetõttu kannatavad sajad, kui mitte tuhanded koondatud.

Nimelt ei pruugi paljud tööandjad täita neile töötuskindlustuse seadusesse lisatud kohustust taotleda töötukassast osa koondamishüvitisest koondatule, kes on sama tööandja juures töötanud enam kui viis aastat. "Ametiühinguliikmed on meilt korduvalt küsinud, kuidas nüüd koondamishüvitist makstak shy;se," ütles EAKLi esimees Harri Taliga.

"Ilmselt on palju tööandjaid, keda huvitab vaid nende makstava hüvitise vähendamine ühe kuu töötasuni ning kellele ei lähe korda, et staažikad töötajad peavad saama lisaks veel ühe või kahe kuu töötasu töötukassast, kellele vajalikud andmed saab esitada ainult tööandja," lisas ta.

Töötukassa andmetel oli juulis ja augustis mitusada juhtumit, kus tööandjad ei taotlenud õigeaegselt ja korrektselt koondamishüvitiste väljamaksmist. Samas ei pruugi väga paljud tööandjad olla kursis muudatustega töötuskindlustuses, sh kohustusega esitada töötukassale avaldus ja nõutud dokumendid koondamishüvitise taotlemiseks.

"EAKL alustas ametiühinguliikmete teavitamist koondamisi puudutavatest uuendustest juba kevadel ning see jätkub pidevalt," märkis ametiühingujuht. "Kui aga töötaja ei tea, kui suurele hüvitisele tal õigus on, vaevalt oskab ta tööandjalt küsida, kas too on töötukassast koondamishüvitist üldse taotlenud," kinnitas ta.

Alates 1. juulist maksab tööandja igale koondatud töötajale hüvitisena tema ühe kuu keskmise töötasu. Viis kuni kümme aastat ettevõttes töötanud töötajale maksab töötukassa veel ühe kuu keskmise töötasu, enam kui kümme aastat töötanule aga kahe kuu keskmise töötasu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. September 2009, 11:40
Otsi:

Ava täpsem otsing