Riigieelarvesse saab hakata annetusi tegema

09. september 2009, 17:04

Rahandusministeerium saatis eile
kooskõlastusringile määruse eelnõu, mis võimaldab asutustel ja isikutel teha
riigieelarvesse annetusi.

Määruse eelnõu kohaselt on asutustele ja isikutele, kes soovivad teha riigieelarvesse mittesihtotstarbelisi annetusi, avatud selleks otstarbeks eraldi viitenumbriga e-riigikassa tulukonto ning juhul kui annetuse tegija soovib mingil põhjusel oma raha tagasi saada, peab ta seda tegema kolme kuu jooksul makse teostamisest arvates.

Laekumised kontsernikonto koosseisus olevatele arvelduskontodele, millel puudub e-riigikassa tulukonto number või mis on mittekorrektse e-riigikassa tulukonto numbriga, loetakse eelnõu kohaselt riigikassa selgitamata laekumisteks.

Riigikassa peab selgitama laekumiste saaja, pakkudes neid e-riigikassa teenindamisel olevatele asutustele. Et kiirendada summade saaja leidmist, on asutus kohustatud igapäevaselt e-riigikassas jälgima talle pakutud selgitamata laekumisi ning need kas aktsepteerima, lisades maksekorraldusele vastava e-riigikassa kontonumbri või pakutud laekumistest keelduma. Juhul kui selgitamata laekumise saajat ei ole võimalik 60 tööpäeva jooksul tuvastada, tagastatakse summa maksjale.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. September 2009, 13:56
Otsi:

Ava täpsem otsing