Medvedevi juhtnöör: lahja alkoholi pudel kõige rohkem 0,33 liitrit

13. september 2009, 09:21

Pakendi maht on osa Venemaa presidendi
poolt valitsusele edastatud ideedest, kuidas vältida venemaalaste viinasse
ärauppumist in corpore.

Presidendi ideed jõudsid äsja valitsuseni, kes peab 1. detsembriks meetmed välja töötama ja vastu võtma, kirjutas täna Interfaks.

Alkoholitootjaile polnud selles tekstis midagi rõõmustavat. Kolmandikliitrine pakendipiirang peaks olema kuni 7% alkoholisisaldusega jookidel, kuhu piiritus on lisatud tootmisprotsessi käigus. See ei puuduta kääritatud jooke nagu õlu või siider, vaid eelkõige arvukaid mõnusa maitsega kokteile, millega on hea lapsi jooma õpetada.

Näitliku agitatsioonina peaks vähemalt 20% õlle ja lahjade alkohoolsete jookide sildi pinnast hõivama hoiatus alkoholi kahjulikkusest tervisele. See peab olema ülejäänuga kontrastses toonis ehk torkama teravalt silma. Praegu on sarnased nõuded õige leebed ja nendestki hiilivad tootjad-importöörid silmapaistva osavusega mööda.

Toote koostises tuleb näidata mitte vaid alkoholi kogust 100 ml, vaid ka kogu pakendi sisu kohta. Õlut ja teisi lahjasid jooke tohiks müüa ainult kauplustes, mitte igal pool kioskites, näiteks laste-, spordi- ja tervishoiuasutuste lähiümbruses aga üldse mitte. Alkoholi müümise eest alaealisele korduvalt seatakse kaubandusettevõtetes sisse kriminaalvastutus.

Jääb veel üle vaid ära keelata kolme peale pudeli klappimine, märkis agentuur.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. September 2009, 12:33
Otsi:

Ava täpsem otsing