Analüütik: Tallinna ja Vilniuse börsid teevad veel rallit

14. september 2009, 14:38

Eesti ja Leedu aktsiad võivad USA
maaklerfirma tehnilise analüüsi järgi teha veel 20protsendilise ralli,
kirjutab Bloomberg.

Analüüs põhineb asjaolul, et meie ja lõunanaabri naabri indeksid on viimasel kolmel kuul näidanud parimaid tootluseid maailmas – kolme kuuga kerkis Tallinna börsiindeks 41 protsenti ja Vilniuse börs 63 protsenti, mis on 91st Bloombergi poolt jälgitavast börsist parimad tulemused.

Auerbach Graysoni globaalse haardega tehniline analüütik Richard Ross prognoosib, et indeksid murravad praegused vastupanutasemed ning asuvad peatselt uusi jahtima. "Näen neil härja-signaale pärast dramaatilisi kukkumisi eelmisel aastal, misjärel suutsid nad teha korraliku tõusu," märkis Ross.

Tallinna börsiindeksi realistlik tase Rossi arvestuse põhjal on 566,4 punkti ja Vilniuse indeksi tase 371,4 punkti kolme kuni kuue kuu pärast. Tänase seisuga oleks see Tallinna jaoks pea 35protsendiline ja Vilniuse jaoks pisut enam kui 28protsendiline tõus.

Ross täheldab ka, et turgude käibed augustis ja septembris on olnud ajaloolistest tasemetest 20 korda kõrgemad: "Institutsioonid otsivad alati võimalust turule astuda, kui teised tagasi tõmbuvad, nagu juhtus Shanghai börsiga," lausus Ross.

Täna on mõlemad börsid kukkunud – Tallinn 2,42 protsenti ja Vilnius 5,49 protsenti. Kas uskuda USA analüütikut või kohalikke, jääb igaühe enda otsustada.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. September 2009, 17:56
Otsi:

Ava täpsem otsing