Viiendik suitsuandureist valesti paigaldatud

14. september 2009, 11:29

Päästeameti inspektorid kontrollisid juulis
ja augustis kohustusliku suitsuanduri olemasolu rohkem kui tuhandes kodus,
ettekirjutus tehti 20 protsendile. Peamine puudus oli anduri vale paigaldus.

Päästeameti tuleohutusjärelevalve osakonna juhataja Rait Puki sõnul on levinuimad paigaldusvead järgmised: andur on paigutatud korteri tagumisse tuppa ja mitte korteri keskele, kinnitanud seinale, riputatud valgusti külge või asetatud lihtsalt kapile.

Suitsuandur tuleb paigaldada kruvidega lakke toa keskele vähemalt poole meetri kaugusele seinast ja laelambist. "Kindlasti tuleb enne paigaldamist lugeda kasutusjuhendit," märkis Pukk. Suures korteris võib tema sõnul olla rohkem kui üks suitsuandur, nii on võimalik tulekahju kiiremini avastada.

Suitsuandurite olemasolu kontrollitakse üle Eesti. Inspektorid teatavad oma kontrollkäigust ette, kannavad päästeteenistuse vormi ja on kohustatud näitama töötõendit.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. September 2009, 12:48
Otsi:

Ava täpsem otsing