Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

'Lahkun poliitikast ega plaani naasta'

ÄP 15. september 2009, 00:00

Mida arvate Eesti Energia börsileviimisest?

Olen olnud poliitikuna riigi enamusosalustega äriühingute börsile viimise üks eestkõnelejatest. Minu seisukoht ei ole põhimõtteliselt muutunud. Alati saab teha lõpliku otsuse konkreetsetest tingimustest lähtuvalt. See on vabariigi valitsuse otsustuspädevus.

Mis on eurost ilma jäämise hind?

Eurost ilma jäämise hind on elatustaseme paigalseis. Vajame uueks arenguks kapitali sissevoolu. Selleks tuleb teha ennast atraktiivseks. Üks pool on sisendkulude viimine meie tegevuse lisandväärtusega proportsiooni, teine, eristumine teistest Balti riikidest ja võimalikult paljude riskide maandamine.

Mida plaanite Eleringi juhina?

Tahan sellest kujundada Eesti elektrituru nurgakivi. Ettevõtte esmane ülesanne on tagada elektrisüsteemi tehniline toimimine, turuplats turuosalistele ning varustuskindlus tarbijatele. Lähiaastatel on Eleringi jaoks olulisemad projektid EstLink 2, reservvõimsuste väljaarendamine ning turuplatsi loomine.

Esmaülesanne on tuua Elering Eesti Energia kontsernist välja. See asetab põhivõrguettevõtja täiesti uude rolli - tuleb täiesti uuel kvalitatiivsel tasandil arendada välja võimekused, mida seni on katnud EE kontsern.

Millal naasete poliitikasse?

Lahkun poliitikast ega pea plaani tagasi pöördumiseks. Aga ühiskonna asjad lähevad mulle kindlasti jätkuvalt korda ja majanduspoliitilisi positsioone, mis ei ole konfliktis minu uue ametiga, kavatsen jätkuvalt võtta.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:13
Otsi:

Ava täpsem otsing