Rasedana suitsetamine suurendab lapse astmariski

15. september 2009, 10:29

Rasedana suitsetamine suurendab lapse
tõenäosust haigestuda astmasse kuni kuus korda, leidsid Rootsi teadlased.

Norrbottenis asuva Sunderby haigla teadlase Anders Bjergi ja tema kolleegide tehtud uurimus näitas, et suitsetavate emade lapsed sünnivad alakaalulistena, mis on üks olulisi astma väljakujunemise eeldusi, kirjutas AFP.

Rootsi arstid uurisid astmasse haigestumist 3400 lapsel, kes sündisid aastatel 1996-2008. Leiti, et suitsetavate emade lapsed kaalusid sündides keskmiselt 211 grammi vähem kui mittesuitsetajate lapsed.

Peaaegu neljandik (24,3 protsenti) suitsetavate emade lastest kaalus sündides alla 2,5 kilo, mittesuitsetajate lastest kaalus nii vähe vaid 4,1 protsenti. Kogu raseduseaja suitsetanud emade alakaalulistest lastest haigestus astmasse 23,5 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    07. October 2009, 17:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing