USA püüab Citigroupist välja saada

15. september 2009, 12:21

USA rahandusministeerium ja Citigroup on
alustanud läbirääkimisi, kuidas maha müüa valitsuse osa suurpangast järgmise
kuue kuni kaheksa kuu jooksul, kirjutab Reuters.

Valitsusele kuulub 7,7 miljardit Citi aktsiat ehk 33,6 protsenti ettevõttest. Aktsiate müüki plaanitakse alustada juba oktoobrist. Citigroup on viimasel aastal kaotanud mahakandmiste ja kahjumite näol enam kui 100 miljardit dollarit.

Valitsus andis pangale kahel korral kokku 45 miljardit dollarit päästerahasid, misjärel nõustus konventeerima eelisaktsiad lihtaktsiateks. Alates sellest sündmusest, on aktsiahind kerkinud juba 40 protsenti, mis annaks valitsusele võimalus päästeoperatsioonide käigus investeeritud raha välja võtta isegi kasumitega.

Ainus suurem probleem näib olevat asja tehniline külg – kuidas müüa nii suurt osalust ilma aktsiahinda oluliselt langetamata? Siiski suutis Šveits müüa oma 9protsendilise osaluse suurpangas UBS 5,1 miljardi eest ilma probleemideta ning isegi leidis tugeva nõudluse.

USA valitsus kaalub mitut varianti – müüa osalus ära blokkidena kuue kuni kaheksa kuu vältel või väikeste koguste kaupa iga päev või kord nädalas. Kokkulepitud tehinguna võidakse kogu aktsiapakk müüa ka korraga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. September 2009, 12:23
Otsi:

Ava täpsem otsing