SEB Enskilda: TeliaSonera pole kliendikontodega susserdanud

16. september 2009, 16:24

TeliaSonera ei ole SEB kliendikonto kaudu
aktsiaid ostnud, kinnitas TeliaSonera finantsnõustaja SEB Enskilda juhatuse
liige Henrik Igasta.

„Minu teada neid asju ei tohigi nii üldse ajada,“ rõhutas Igasta. „Ma mürki ei võta, et see ilmtingimata on ebaseaduslik, aga ilmselgelt oleks see ebaeetiline.“

Äripäevale vihjati, et TeliaSonera on andnud SEB-le korralduse börsilt aktsiaid kokku osta.

Tegemist on globaalse firmaga ja seetõttu ei kannataks Igasta sõnul TeliaSoneral mingisugust jama siin korraldada, kui mingisugused kohalikud ettevõtjad hakkavad kliendikontodega susserdama ja aktsiatehinguid nende taha peitma.

„Sellisel firmal lihtsalt ei kannata selliseid asju teha. Vandenõuteooriat küll otsida ei tasu. Nad on väga sirgjooneliselt seda asja ajanud ja loomulikult tegutsevad seaduse- ning eetikareeglitega paika pandud raamides,“ uskus Igasta.

Igasta märkis ära, et TeliaSonera ei saa pakkumisperioodil osta börsilt aktsiaid üle pakkumishinna, ja hind on püsinud üle selle. Samas oli ta täiesti veendunud, kui hind langeks alla pakkumishinna, ostaks TeliaSonera turult Eesti Telekomi aktsiaid. „See on ju nende eesmärk, mis on olnud algusest peale üks ja sama, et saada oma osalus nii suureks, kui see on võimalik,“ ütles Igasta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. September 2009, 16:24
Otsi:

Ava täpsem otsing