Neljapäev 27. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

SEB juht: Balti riikides vara rõõmustada

17. september 2009, 11:01

SEB kontserni juht Annika Falkengren
möönab, et halvim on möödas, kuid hoiatab liigse eufooria eest –
„reaalmajanduses pole olukord veel muutunud“, manitseb ta intervjuus ajakirjale
DI Dimension.

„Arvan, et selleks eufooriaks, mida me suve järel börsidel oleme näinud, on veel liiga vara,“ märgib Falkengren, kes ise kaldub arvama, et järsu languse järel saab majanduskonjunktuuri toibumiskõver pigem W kui V kuju meenutama.

Eriti Balti riikides on veel vara rõõmustada, et oht möödas on. „Balti riikides jääb olukord ka veel aasta, kahe-kolme perspektiivis väga keeruliseks. Vara on öelda, et valgus paistab. Eesti olukord on mõnevõrra stabiliseerunud, kuid nii Lätis kui Leedus on olukord keeruline. 2010. on jätkuvalt sünge, ehk 2011 läheb veidi helgemaks,“ ütles ta.

Intervjuust selgub, et SEB on loobunud oma varasemast eesmärgist, mille järgi 80% panga tegevusest pidanuks toimuma väljaspool Rootsit. Praegu on 50% töötajaist Rootsis ja ülejäänud välismaal. Ja nii peaks laias laastus ka jääma. „Balti riikide osakaal ei peaks kasvama suuremaks 15%st,“ ütles Falkengren.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. September 2009, 11:39
Otsi:

Ava täpsem otsing