Eelarvevaidlused valitsuses jätkuvad

18. september 2009, 20:08

Valitsus jätkab arutelu tuleva aasta
eelarve üle järgmise nädala teisipäeval, sest valitsuse tänaõhtune istung ei
toonud selgust majja.


„Tegelesime lahkehelide kirjeldamisega,“ konstateeris rahandusminister Jürgen Ligi äsjalõppenud kabinetiistungit. „Eelarve koos veel ei ole, täpsustame positsioone. Ministritel on pretensioone, kuid ma ei tea, kust see aeg ja raha võetakse.“ Ligi kinnitusel teeb talle kõige enam muret sotsiaalkulude kasv.
Ligi ütles, et järgmise aasta üle 80 miljardi krooni suuruse riigieelarve puudjäägi suurus on hetkel veel ebaselge. „See on umbes miljard krooni,“ lausus Ligi. „Mitte kaks miljardit ja kindlasti pole see ka vähem kui pool miljardit.“
Ligi sõnul saab valitsus taas kokku järgmise nädala teisipäeval. „Pääsu ei ole, me peame eelarve esitama 30. septembriks,“ vastas Ligi küsimusel, kas valitsus saab eelarve osas õigeks ajaks kokkuleppele.
"Mina olen millegipärast kindel, et jõutakse konsensusele, sest kolmandat varianti praegu pole, see järgmine variant tähendaks valitsuse lõhkiminekut, valitsuskriisi, ja see on üks asi mida ma sooviks Eestile kõige vähem," ütles riigikontrolör Mihkel Oviir vahetult enne kabinetiistungi algust täna kell neli „Aktuaalsele Kaamerale“.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. September 2009, 20:24
Otsi:

Ava täpsem otsing