Valitsus kiitis heaks järgmise aasta eelarve täiendavad kokkuhoiukohad

18. september 2009, 20:24

Valitsus arutas tänasel
kabinetinõupidamisel kulude vähendamise võimalusi ja kinnitas 2009. aasta
eelarve kulude kokkuhoiu ettepanekud erinevate ministeeriumide lõikes.

Käesoleval aastal kavandatakse täiendavalt säästa 242 miljonit krooni, sealhulgas riigiasutuste personalikuludelt 30 miljonit krooni, majandamiskuludelt 82 miljonit krooni ning investeeringutelt 55 miljonit krooni ja kõigilt muudelt kuludelt 75 miljonit krooni, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.
Täiendav valitsussektori eelarvepositsiooni parandamine on vajalik, et kindlustada Maastrichti eelarvepuudujäägi kriteeriumi täitmine. Eelnevalt on valitsus teinud eelarve kärpeid kokku 19 miljardi krooni ulatuses.

Valitsus jätkas tänasel nõupidamisel ka 2010. aasta eelarveläbirääkimiste tulemuste arutelu. Läbirääkimiste eesmärk oli leida kuluvajadustele lahendusi, hoides samaaegselt valitsussektori eelarvepositsioon Maastrichti eelarvekriteeriumi piirides.

2010. aasta eelarvepuudujäägiks on rahandusministeeriumi suveprognoosi baasstsenaariumi kohaselt kavandatud ligi 2,9 protsenti SKPst ning positiivse stsenaariumi kohaselt 2,1 protsenti SKPst, kuid mõlemad stsenaariumid eeldavad ministeeriumidele ettenähtud piirsummades püsimist.

Tänaste arengute kohaselt jäävad eurotoetuste kasvu tõttu 2010. aastal riigi kulutused ligikaudu 2009. aasta tasemele. Riigiasutuste tegevuskulusid on seejuures kavas vähendada ligi 1,5 miljardi krooni ulatuses.
Valitsus jätkab eelarve arutelu teisipäeval.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. September 2009, 20:24
Otsi:

Ava täpsem otsing