AUTOD: Audi R8 Spider rändab pimeduses

1706-aripaev 20. september 2009, 23:45

Automedia fotograafidel õnnestus
esmakordselt tabada kolm lahtist Audi R8 Spiderit, mis oma ametliku debüüdi eel
vähimagi maskeeringuta ööpimeduse varjus testisõite tegid.

Nagu igaüks piltidest veenduda võib, on Audi oma mudelivaliku ühe lipulaeva puhul loobunud hetkel moodsast lahtikäivast koorikkatusest ning võtnud kasutusele klassikalise pehme riidekatuse. Mõneti võib seda sammu mõista: nii on vähemalt osaliseltki võimalik kompenseerida kaalutõusu, mis kupeest kabrioleti tegemisega paratamatult kaasneb. Vajab ju katuseta auto täiendavat kere tugevdamist, sest muidu kaob pehme kere tõttu igasugune sportautolik innukus.

Spider erineb tavamudelist veel nii mõnegi detaili poolest: näiteks pole auto külgedel õhuvõtuavasid emmanud alumiiniumist paneele. Samuti sai kabrioleti kere täiendavad õhuvõtuavad jõuallika jaoks, paari massiivseid turvakaari ning kinnise variandiga võrreldes teise kohta paigutatud kütuseluugi.

Audi R8 Spideri baasmudel saab endale 4,2-liitrise 420hobujõulise V8 mootori, kuid välistatud pole ka 5,2-liitrine V10. Veidi kahtlane on aga, kas R8 kupee jõuallikate lipulaev, viieliitrine topeltturboga V10 endale kabrioletti sissekirjutuse saab, sest rohked hobujõud võivad kõva katuseta kere jaoks olla liiast.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. October 2009, 21:17
Otsi:

Ava täpsem otsing