Järgmine aasta toob tabelisse vangerdusi

Katre Pilvinski 21. september 2009, 00:00

Tänavuse edetabeli üks tõusjatest, teetööde ja kruusa kaevandamise alal tegutseva OÜ Moreen tegevjuht Juss Maurer oli optimistlik. "Järgmisel aastal hakkab kuidagi minema. Kes kevadeni välja venitab, sellel on hullemad ajad möödas," ütles ta.

"Tore, et osa ettevõtjaid on osanud viletsat aega ära kasutada ja on uued nišid leidnud. Usun, et see paneb vere ja mõtte käima ja leitakse uusi lahendusi," märkis Maurer.

Tänavu on Maurer tõusnud Äripäeva rikaste edetabelis 173. kohale. Eelmisel aastal oli ehitusettevõtja 231. kohal ning samuti tõusjate hulgas.

Susi hotelli omanik Jüri Uppin, kes on selleaastases rikaste edetabelis 27 kohta tõusnud, arvas, et järgmisel aastal on ta märksa tagasihoidlikumal positsioonil. "Minu koht edetabelis on seotud kinnisvara omamisega. Üldtegevus läheb sel aastal ju natuke raskemini. Kuna majandus on konservatiivne, siis ma usun, et järgmisel aastal kukume ikka päris tublisti," ütles Susi, kes hoiab tänavu rikaste edetabelis 92. kohta, mullu oli ta 119.

Äripäeva rikaste edetabelis mullusega võrreldes 164 kohta allapoole tulnud Arco Vara asutaja, suuromanik ja nõukogu esimees Richard Tomingas ütles, et oleks saanud ka veel kehvemini minna.

"Ah et millest selline kukkumine - eks põhiliselt ikka kinnisvaramulli lõhkemisest nii meil kui ka laias maailmas," põhjendas Tomingas möödunud aasta tabeli 14. kohalt 178. kohale kukkumist. Tema rikkus kahanes seejuures 1,6 miljardilt kroonilt 171 mln kroonile.

Tänavu on kõige suurem saavutus see, et ettevõte on jäänud tervikuks, hingama ja täie rinnaga. See on väga tähtis. Need on sellised näitajad, milleta on ettevõtja elu kurb. Arvan, et järgmisel aastal on tabelis veel olulisi langusi. Ning nagu tänavugi: ettevõtjad tõusevad, ärimehed langevad. Neid inimesi annab otsida, kes teenisid 2008./2009. aastal kasumit.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:14
Otsi:

Ava täpsem otsing