Finantsinspektsioon kohtus Armeenia kolleegidega

22. september 2009, 15:30

Finantsinspektsiooni juhid kohtusid täna,
22. septembril Eestisse külaskäigule saabunud Armeenia keskpanga, sealhulgas
finantsjärelevalve esindajatega.

Alates 1. jaanuarist 2006 on Armeenias ühtne finantssektori järelevalve Armeenia Panga pädevuses, teatas inspektsioon.

Äripäeva küsimusele, kas Armeenia kolleegidega olid teemaks ka sealsete maavarade uurimislitsentsid, kuhu eestlased on läbi Gild Arbitrage'i investeerinud, vastas inspektsiooni kommunikatsioonijuht Malle Aleksius järgmist: "Eks tänapäeval on lisaks kohtumistele, kus inimesed suurtel kiirustel kohale lendavad, suhtlusvahenditeks e-post, telefon ja faks, seega arutelu võib toimuda millal, kuidas ja kellega iganes. Kahjuks on finantsinspektsiooni seaduses endiselt kirjas, et inspektsiooni poolt läbiviidavate menetluste käik ei ole avalik."

Ta lisas, et küll aga peab Finantsinspektsioon otstarbekaks, vajalikuks ja mõistlikuks oma otsuste avalikustamist juhul, kui see aitab kaasa finantsturu õigus- ja korrapärasele toimimisele. Kohtumisel räägiti kahepoolsetest suhetest erinevatel tasanditel ning vahetati infot vastastikku huvipakkuvatel teemadel, seisis napis pressiteates. Armeenia kolleegidele anti muuhulgas ülevaade Eesti kohustusliku kogumispensioni süsteemi, sealhulgas järelevalve ülesehituse, investeerimisreeglite ja toimimise praktika kohta, teatas inspektsioon.Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. September 2009, 16:22
Otsi:

Ava täpsem otsing