Nordea: fonde võiks tihedamalt vahetada

Kadrin Karner 24. september 2009, 00:00

"Seda on fondivalitsejad ka välja pakkunud ning ma pean ütlema, et Eestis on see kõige vähem paindlik," rääkis Tagel. Ta pole siiski kindel, kas see peaks olema nii lihtne, et iga päev uue otsuse teha saab. Küll aga avaldas ta lootust, et pärast 2011. aastat, kui kaovad väljalasketasud, muutub ka pensionifondi vahetamine lihtsamaks ja odavamaks.

Üldiselt on Tagel Eesti pensionisüsteemiga rahul. "Minu arvamus on, et see on väga hea võrreldes teiste riikide süsteemidega," rääkis ta.

Nordea pensionifondide fondijuhi Olly Enqvisti sõnul annaks 100% aktsiatesse investeeriv teine samba fond, kui keegi sellisega turule tuleks, küll rohkem võimalusi, kuid ta ise oleks ettevaatlik kogu raha aktsiatesse investeerimisega. Sel juhul oleks tema sõnul väga head nõu vaja.

Enqvisti sõnul tasub investeerida ja säästa ainult toodete kaudu, millest sa täielikult aru saad. "Paljud era- ja professionaalsed investorid on investeerinud millessegi, millest nad ei tea, mis see on. Vana reegel - investeeri sellesse, millest sa tead - on muutunud taas väärtuslikuks," rõhutas ta.

Tageli sõnul tahab Nordea jõuda Eesti pensionifondide seas kümne aasta perspektiivis kolme suurema hulka.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:14
Otsi:

Ava täpsem otsing