Kohus hindab Keskerakonna maksuskeeme 30. oktoobril

28. september 2009, 17:45

Harju maakohtu kohtunik Elle Kask avaldab
otsuse Merger Meedia ja Jüri Vilmsi Sihtkapitali SA maksuvaidluses pärast
kohalike omavalitsuste valimisi, 30. oktoobril.

Kohtusekretär Liis Pärnapuu ütles, et tänasele päevale kavandatud maksuistung toimus ja otsus avaldatakse 30. oktoobril. Jüri Vilmsi Sihtkapitali pankrotihaldur esitas hommikul kohtule avalduse, millega võttis kaebuse tagasi. Seega puudutab otsus vaid endist venekeelse ajalehe Den za Dnjom väljaandjat, keda esindas kohtus advokaat Jaanus Tehver.

Jüri Vilmsi Sihtkapitali pankrotihaldur Sirje Tael ütles täna Äripäevale, et ei soovi kaebuse tagasivõtmist avalikult selgitada. Ta ei soostunud nimetama ka ajalehe Kesknädal väljaandmisega tegelenud sihtkapitali varade ja kohustuste mahtu. "Ma ei kommenteeri midagi enne valimisi," põhjendas Tael.

Jõhvi aadressile Põllu 41 registreeritud Merger Meedia pole kaks viimast aastat majandusaruandeid esitanud. Ettevõttel on esitamata kaheksa käibedeklaratsiooni ning kaheksa tulu- ja sotsiaalmaksudeklaratsiooni. Merger Meedia maksuvõlg koosneb erijuhtude tulumaksu, kinnipeetud tulumaksu, käibemaksu ja sotsiaalmaksu võlast ning ületab 1,8 miljonit krooni.

Pankrotis Jüri Vilmsi Sihtkapital võlgneb riigile 2,9 miljonit krooni makse. Nii Merger Meedia kui ka Jüri Vilmsi Sihtkapitali maksuvõla juures pole märget, et avalikust võlast oleks midagi vaidlustatud. Seega võib organisatsioonide tegelik maksuvõlg olla suurem.

Äripäev küsis Maksu- ja tolliametilt täpsustust, kas Merger Meedia ja Jüri Vilmsi Sihtkapitali avalik maksuvõlg sisaldab kohtus vaidlustatud summat, kuid amet keeldus kommentaarist pooleliolevale protsessile viidates. Maksuametit esindab kohtus jurist Karolin Lorents.

Harju maakohus kuulutas Jüri Vilmsi Sihtkapitali pankroti välja 12. juunil. Äripäev on varem kirjutanud, et Kesknädala väljaandja MTÜ Jüri Vilmsi Sihtkapital andis ajalehe majandamise üle MTÜ-le Vaba Ajakirjandus, mida juhib Elmar Sepp.

Jüri Vilmsi Sihtkapital sattus korruptiivsete tehingute uurimise käigus jõustruktuuride huviorbiiti, sihtkapitali varad arestiti 23. märtsil.

Läinud aasta septembris ilmus Äripäevas lugu sihtasutuse taha peidetud Keskerakonna rahastajast. Teada on, et Tallinna Farmaatsiatehas kandis sihtkapitali arvele pool miljonit krooni. Mõned kuud hiljem loobus Tallinna linnaplaneerimise amet oma varasemast seisukohast, mis ei lubanud rajada farmaatsiatehase kinnistule kõrghooneid.

Valimised kohalikesse omavalitsustesse toimuvad 18. oktoobril.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. September 2009, 15:18
Otsi:

Ava täpsem otsing