Teisipäev 6. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

BÖRS: Euroopa purjetab tasases tõusus

30. september 2009, 15:20

Euroopa aktsiaturud hoiavad täna IMFi
raporti ja Saksamaa langenud töötusmäära taustal nappi plussi.

Saksamaa töötusmäär kukkus tänu traditsioonilisele sügisesele tööturu positiivsusele septembris kaheksale protsendile. Augustis oli sealne töötusmäär 8,3%.

"Kuigi septembrikuine töötusmäära langus on pigem statistiline muutus, näib tööturg siiski Saksamaal paremini vastu pidavat kui mujal," kommenteeris Capital Economicsi ökonomist Jennifer McKeown, kes siiski hoitas järgmiste kuude töötusmäära suurenemise ja sellest tuleneva nõrga tarbimise eest.

IMF alandas finantskriisi põhjustatud kahjumite prognoosi kolme aastasel perioodi kuni 2010 aastani 600 miljardi dollari võrra 3,4 triljoni dollarini, põhjendades otsust oodatust kiirema taastumisega.

"Süstemaatiline risk on tänu enneolematutele valitsuste sammudele ja reaalmajanduse tärkavatele paranemismärkidele oluliselt vähenenud," seisis IMFi poolaasta globaalmajanduse stabiilsuse aruandes. "Globaalmajanduse pööre on muutumas aina kindlamaks, seda on toetamas finantsturgude positiivsed arengud," märgiti ülevaates.

Saksamaa börsipeegel Dax on täna kosunud 0,2%, Ühendkuningriigi FTSE aga 0,1%. Prantsusmaa CAC-40 indeks liigub 0,4%-lises plussis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. September 2009, 15:20
Otsi:

Ava täpsem otsing