Delfi rakendab solvajatele internetis piiranguid

01. oktoober 2009, 12:53

Tänasest ei luba Delfi solvavate
kommentaaride kirjutajatel edaspidi kommenteerida enne kui nad on tutvunud ja
nõustunud kommenteerimise reeglitega. See on esimene laiaulatuslik piirang, mida
Eesti suurim veebikeskkond rakendab oma kommentaarikeskuses.

Samuti alustas Delfi täna koos Eesti Ekspressi, Maalehe ja Eesti Päevalehega teavituskampaaniat "Ära sigatse! Teisel pool ekraani on inimene!", milles kutsutakse inimesi üles mitte kirjutama solvavaid kommentaare ning taunima ka teiste puhul seda tegevust, teatas Delfi.

Uue rakenduse kohaselt kuvatakse kõigile kasutajaile, kelle kommentaar on reeglite rikkumise tõttu kommentaariumist eemaldatud, järgmise kommentaari kirjutamisel teade eemaldamisest. Samuti ei avaldata selle kasutaja uusi kommentaare enne kui kasutaja on tutvunud ja ka nõustunud kommenteerimise reeglitega. Delfi peatoimetaja Urmo Soonvaldi sõnul pole see piirang kindlasti mingi imerelv solvangute vastu, kuid väike samm õiges suunas kindlasti.

"See on pigem informeeriva ja hoiatava iseloomuga kui represseeriv. Uuel funktsioonil on kaks olulist toimet. Ta annab inimestele tagasisidet selle kohta, et nende eelmine kommentaar ei vastanud reeglitele ja eemaldati kommentaariumist. Loodame, et see paneb nii mõnegi kommenteerija rohkem mõtlema kirjutatava kommentaari sisu üle. Teisalt teeb uus korraldus solvajate kommenteerimise ebamugavaks, kui igale sobimatule kommentaarile järgneb teade ja nõue tutvuda reeglitega," ütles Soonvald.

Täna algas ka Delfi, Eesti Ekspressi, Maalehe ja Eesti Päevalehe solvavate kommentaaride vastane teavituskampaania. Teavituskampaania suunab tähelepanu solvava kommentaari kirjutamise hukkamõistmisele.

Delfi on loonud moderaatorite osakonna, kus on tööl inimesed, kes teevad nii eesti- kui vene keelses portaalis kommentaaride järelmodereerimist. Moderaatorid vaatavad esmajärjekorras läbi kõik kasutajate teated sobimatutest kommentaaridest. Samuti jälgitakse kommentaaride vastavust kommenteerimise reeglitele. Augustis kirjutati Delfi portaali ligi 190 000 kasutajapoolset kommentaari ning moderaatorid eemaldasid neist ligi 15 000 ehk 8%. Valdav enamus reeglite rikkumistest on seotud spämmi või mitteteemakohase kommentaariga. Solvavate kommentaaride osakaal jääb alla 0,5% kõigist kommentaaridest.

Kokku külastab Delfi veebisaite TNS Metrix andmetel nädalas üle 600 000 inimese. Delfi kuulub suurimasse Eesti meediakontserni Ekspress Grupp.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. October 2009, 13:05
Otsi:

Ava täpsem otsing