SEB juht on maailma parimate ärinaiste seas seitsmes

02. oktoober 2009, 11:27

The Financial Times reastas selle
aasta 50 maailma parimat ärinaist ning seitsmenda koha
pälvis SEB kontserni juht, rootslanna Annika Falkengren.

Annika Falkengren on SEBis töötanud praktiliselt terve oma karjääri jooksul. Ta alustas SEBis oma karjääri praktikandina 1987. aastal töötades kaubanduse ja kapitaliturgude divisjonis aastani 2000. Ta juhtis pangas mitmeid osakondi enne kui temast sai 2005. aasta lõpus panga juht.

Rääkides karjäärinaistest ütles Falkengren FT-le: "Et olla Rootsis tõeliselt edukas naine peab sul olema hea töökoht, sa pead kasvatama kolme last, valmistama head toitu, käima spaas, kohtuma sõbrannadega ning hoolitsema oma mehe eest."

"Olen oma karjääri nimel toonud ohvreid. 30 ja 40 vahel polnud mul lapsi (ta sai tütre 2005. aastal)... Inimesed ei räägi sellest Rootsis, kuid kõike pole võimalik korraga teha ning kõike pole võimalik saada," lisas SEB juht. Praegu on Falkengren keskendunud panga välja toomisele kriisist.

FT TOP 50 seitse maailma parimat ärinaist:

1. Indra Nooyi (53) - PepsiCo juhataja ja tegevdirektor;

2. Andrea Jung (51) - kosmeetikafirma Avon Products tegevjuht;

3. Anne Lauvergeon (50) - Prantsuse tuumaenergia grupi Areva juht;

4. Irene Rosenfeld (56) – Kraft Foodsi tegevjuht;

5. Güler Sabanci (54) - perefirma Sabanci Group tegevjuht. Ettevõte tegutseb panganduses, toiduainete tööstuses ning rehvide tootmises;

6. Gail Kelly (53) – Austraalia Westpac panga tegevjuht;

7. Annika Falkengren (47) - SEB kontserni juht.

FT hindas edetabeli koostamisel ettevõtte suurust (käivet ning töötajate arvu), ettevõtte ulatust ning kompleksust (kas ettevõte opereerib erinevates riikides või sektorites) ning konkurentsivõimet. Naised, kes juhtisid rahvusvahelisi ettevõtteid jõudsid edetabelis kõrgemale kohale kui ettevõtete juhid, kes on keskendunud koduturule.

SEB kontserni juht  Annika Falkengren #13; #10; SEB kontserni juht Annika Falkengren

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. October 2009, 13:28
Otsi:

Ava täpsem otsing