Parts räägib Stockholmis, kuidas ettevõtted kriisist välja juhtida

04. oktoober 2009, 12:20

Homme räägib majandus- ja
kommunikatsiooniminister Juhan Parts Stockholmis toimuval XI Läänemere
Arengufoorumil, kuidas ettevõtlust majanduskriisist välja juhtida.

Partsi sõnul on Läänemere Arengufoorum (Baltic Development Forum) oma tähtsust tagasi saamas. "Meie jaoks on oluline kasutada iga võimalust, andmaks adekvaatset pilti Eesti majanduse olukorrast ja kriisist väljumisstrateegiast. Ericssoni, Telia-Sonera ja mitmete teiste ettevõtete investeerimisotsused peaks olema heaks eeskujuks laiemalt kasutada soodsat konjunktuuri, et investeerida Eestisse", vahendas ministeerium Partsi sõnu.

Kahepäevase tippkohtumise korraldab Euroopa Liidu eesistujamaa Rootsi. Paralleelselt toimuvatel aruteludel osalevad teiste seas ka Soome peaminister Matti Vanhanen, Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt, Läti peaminister Valdis Dombrovskis ja Leedu peaminister Andrius Kubilius.

Läänemere Arengufoorumil arutavad nii era- kui ka avaliku sektori tippjuhid ning teadlased, kuidas regiooni majandust turgutada. Foorumi pea-eesmärgiks on otsida innovaatilisi ja edukaid lahendusi, mis tõstaks kogu regiooni konkurentsivõimet nii Euroopa Liidus kui ka maailmas.

Esimene Läänemere Arengufoorum toimus 1998. aastal endise Taani välisminister Uffe Ellemann-Jenseni eestvedamisel, 2007. aastal toimus foorum Tallinnas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. October 2009, 12:21
Otsi:

Ava täpsem otsing