Aare Tammemäe: iseasi on TI EfTENi püsimajäämine

06. oktoober 2009, 18:06

Uute ettevõtete alustamine kriisi ajal on
positiivne. Kindlasti on turul ruumi kõikidele uutele tulijatele, aga kas
TI EfTEN ka püsima jääb on iseasi, sõnas RedGate Capital OÜ juhatuse
liige Aare Tammemäe.

"Mina vaatan sellistele ettevõtmistele alati positiivselt. Esiteks julgus alustada uusi ettevõtteid praegusel kriisi ajal on igati tubli ja eduline ning ka eeskujuks paljudele," kommenteeris Tammemäe Viljar Arakase ja Kristjan Lepiku varahaldusfirma TI EfTEN asutamist.

Tema sõnul on varahaldusega seotud palju võimalusi, just investeerimisvõimalusi. Erinevaid turge ootavad ees paljud muutused. Küsimus on selles, kas võimalused avanevad kohe. "Olenevalt ärimudelist just kriisi ajal välja tulla selliste uute äride ja mudelitega on pikas perspektiivis hoopis kasulik."

"Kindlasti on turul ruumi kõikidele uutele tulijatele, aga kas nad ka püsima jäävad on iseasi," märkis Tammemäe. "Uutel tulijatel ühtepidi keeruline aga teistpidi lihtsam, et tullakse kohale uue hingamise, uute pakkumiste ja ideedega. Seda neilt ootame," lisas ta.

LHV Varahaldus tegevjuht Mihkel Oja arvab, et üldiselt kohalikul kapitalil põhinevad investeerimisvõimaluste pakkujad on Eesti jaoks igal juhul positiivne uudis, mistõttu LHV Varahaldus soovib TI EfTENile edu.

"Täna on lõviosa pankadest ja varahaldusfirmadest välismaalaste käes ning selles mõttes on uue kohaliku ettevõtte tekkimine Eesti finantssektori arengut silmas pidades tervitatav. LHV Varahalduse peamine tegevus on LHV pensionifondide juhtimine, mistõttu meist konkurente ei saa," lisas Oja.

EfTEN Capital ja Kristjan Lepiku investeerimisettevõte TI Holding OÜ asutavad pariteetsetel alustel varahaldusfirma TI EfTEN. Efteni juhatuse liikme ja ühe omaniku Viljar Arakase sõnul on eesmärgiks üles ehitada uus Eesti kapitalil põhinev varahaldusfirma. Varahaldusfirma asutajate liikmete hulka kuulub ka Peeter Mänd.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. October 2009, 19:08
Otsi:

Ava täpsem otsing