Austraalia keskpank valmistas üllatuse

06. oktoober 2009, 16:06

Austraalia keskpank tõstis üllatuslikult
tänasel rahapoliitika komitee istungil intressi 49aasta madalamalt tasemelt
kõrgemale ning lubas edaspidigi tõsta intressi, kui saabuvad märgid majanduse
tugevnemisest, vahendab Bloomberg.

Üleööintress tõsteti kolmelt protsendilt 3,25-le. Bloombergi poolt küsitletud 20 analüütikust vaid üks ootas tänasest päevast sellist intressi muudatust. 19 analüütikut prognoosisid, et intressi ei muudeta.

Austraalia dollar hüppas USA oma vastu 14kuu kõrgemale tasemele, kuna Austraalia on G20 riikide seas esimene, mis intressi tõstis. Kasvavad täitmata töökohad, jaemüük ja kinnisvara hinnad ja ülesse liikunud äri- ja tarbijausaldus toetavad keskpanga juhi Glenn Stevensi vaadet, et vajadus selliste madalate intresside järele on nüüd möödas.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. October 2009, 16:06
Otsi:

Ava täpsem otsing