AUTOD: Mitsubishi ideemaastur cX läheb tootmisesse

1706-aripaev 08. oktoober 2009, 00:46

2007. aastal Frankfurdi autonäitusel
debüteerinud Mitsubishi ideemaastur cX on saanud loa minna seeriatootmisse ning
läbib praegu selleks vajalikku testisõitude programmi.

Tegu on linnamaasturiga, mis oma mõõtudelt ja hinnalt peaks jääma klass allapoole Mitsubishi Outlanderist. Samas on seeriaküps cX võrreldes oma näitusel olnud versiooniga nii mõnegi sentimeetri võrra kasvanud, seda eelkõige auto tagaosas.

Välimuses panevad Mitsubishi disainerid rõhku korporatiivse disaini elementide kasutamisele. Hoolimata maskeeringust on Automedia fotograafide poolt tehtud piltidelt võimalik leida nii "hävituslennuki" nina kui ka iseloomulikud "kissitavad" tagatuled.

Hetkel pole veel selge, millist veermikku uus linnamaastur kasutab: laentakse see Mitsubishi Coltilt või hoopis Lancerilt. Igatahes on juba praegu teada, et jõuallikate valikus domineerivad neljasilindrilised mootorid, samuti tuleb cX tõenäoliselt nii kahe- kui ka nelikveolises versioonis.

Viiekohaline sõiduk jõuab USAs eeldatavalt müügile järgmise aasta lõpus, Euroopas aga 2011 alguses.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    08. October 2009, 00:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing