TeliaSonera sai kätte 90% Telekomist

Kadrin Karner 09. oktoober 2009, 00:00

Kuna riik müüs Eesti Telekomi aktsiad TeliaSonerale, tegin seda minagi, kuigi oleks meeleldi head dividenditulu edasi teeninud, rääkis Ülemiste City juhatuse esimees Gert Jostov.

Kuuldes, et Telia Sonera sai Eesti Telekomi osaluses 90% täis ning nüüd saab TeilaSonera teha veel aktsiaid omavatele aktsionäridele kohustusliku ülevõtmispakkumise, ütles Jostov, et suhtub sellesse positiivselt. Ta lisas, et müüs ka ise sel nädala oma aktsiad ära. "Võtsin pakkumise vastu," selgitas ta.

Samas nentis endine väikeaktsionär, et 90% täis saamisele ei aidanud mitte tema kaasa, vaid seda tingis eelkõige Eesti riigi otsus. "Mina nii öelda lonkisin sabas," ütles ta näitlikult.

"Ma ei näinud põhjust jääda aktsionäriks, kui riik on otsustanud müüa," põhjendas Jostov oma müügiotsus. Tema sõnul ei jää väga palju muid väljapääse, kui on üks suur kontrolliv aktsionär. "Ühel väikesel aktsionäril on väga väike võimalus seal midagi mõjutada või suunata," rääkis ta.

Jostov on Eesti Telekomi aktsionär olnud päris kaua, ise ei mäletagi enam täpselt, kui pikka aega, aga aastates peaks seda mõõtma, arvas ta. "Hea meelega oleks teeninud dividenditulu edasi, kui oleks võimalik olnud," lisas ta. Küsimusele, kas Eesti Telekomi aktsia oli tema arvates hea dividendituluga aktsia, vastas Jostov "absoluutselt".

Pakkumise vastuvõtnud aktsionärid oma otsusest enam taganeda ei saa, see oleks teoreetiliselt olnud võimalik ainult konkureeriva pakkumise puhul. Sellisel juhul oleks väärtpaberituru seaduse kohaselt võinud aktsionär pakkumiste vahel valida. Et selline pakkumine homme tuleb, on siiski välistatud, sest viimane tähtaeg selleks oleks olnud 6. oktoober.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:15
Otsi:

Ava täpsem otsing