Toomas Luman: devalveerimise hirmu saab vaid euroga maha

09. oktoober 2009, 14:38

Euro on oluline vahend, mis taastaks
usaldus majanduse vastu. Kuid välisinvestorite devalveerimise hirmu me ilma
eurota maha võtta ei saa, lausus Eesti Kaubandus-Tööstuskoja esimees Toomas
Luman tänasel presidendi kärajate päeval.

Lähiriike Skandinaavias ja Saksamaad näiteks pole võimalik Eestisse ilma eurota investeerima meelitada. Kuid samas ei tohiks Lumani sõnul unustada seda, et euro on vaid vahend, mitte eesmärk omaette.

Suurim probleem on Lumani sõnul hetkel kasvav tööpuudus ja nende inimeste toimetulek. "Kuidas need inimesed tulevad toime oma kohustustega, mis neil kaelas on ja kuidas see meid kõiki mõjutab? Häid valikuid meil pole enam, nüüd on oluline teha halbade valikute osas otsus," märkis ettevõtja ja lisas, et tunneb meie ühiskonnas puudust avatud ja argumenteeritud diskussioonidest.

Nii Luman kui ka Indrek Neivelt arvasid ühiselt, et konkurentsiamet peaks Eestis tugevam olema. Neivelt rõhutas, et ettevõtjad ei nuta ja ei hala, et väga raske on midagi hetkel teha, vaid toonitas seda, et viimasel Toomas Lumanajal on ettevõtted tegelenud pigem sellega, kuidas ellu jääda, mitte sellega, kuidas laieneda.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. October 2009, 11:02
Otsi:

Ava täpsem otsing