Konkurentsiamet uurib II samba fonde

12. oktoober 2009, 18:11

Konkurentsiameti järelevalveosakonna
juhataja Juhan Põldroos ütles Äripäevale, et nad analüüsivad tarbijate võimalusi
vahetada II pensionisamba fonde.

"Kogumispensionide seaduse kohaselt on võimalused fonde vahetada ajaliselt piiratud ning meie eesmärgiks on selgitada, kas ja millega selline piirang on põhjendatud. Oleme käesoleval hetkel saatnud kirjad rahandusministeeriumile ja finantsinspektsioonile seisukohtade saamiseks," rääkis Põldroos.

"Mis puudutab II samba osakute väidetavat paketeerimist teiste pangandusteenustega, siis sellise tegevuse vastavus konkurentsiseadusele sõltub konkreetsest olukorrast ning mingit üldistavat hinnangut on siinkohal keeruline anda," lisas ta. "Praegu meil ühtegi aktiivset menetlust selle küsimuses pooleli ei ole, kuid avalduste laekumisel me kindlasti tegeleme nendega."

Küsimust reguleerib ka kogumispensionide seaduse § 14 lg 5' ja seda peaks kommenteerima finantsinspektsioon.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. October 2009, 18:11
Otsi:

Ava täpsem otsing