Kaubamaja tulemus analüütikute prognoosist vaid pisut väiksem

Virge Haavasalu 13. oktoober 2009, 00:00

Kaubamajade ärisegmendi käive kahanes aastatagusega võrreldes koguni 28 protsenti.

Swedbanki analüütik Pavel Lupandin ütles, et tema prognoosist oli Tallinna Kaubamaja käive ainult 5 protsenti väiksem. "Kõige vähem vastasid ootustele just kaubamajade käibed, samas teised segmendid tasakaalustasid kogutulemust ja seepärast oli see oodatust ka ainult nii vähe väiksem," lisas ta.

Samas märkis analüütik, et Tallinna Kaubamaja müügitegevus ei ole veel taastunud.

LHV analüütiku Henri Adamsi sõnul jäi Tallinna Kaubamaja kolmanda kvartali käive LHV Panga prognoosidele veidi alla. Suurusjärguks nimetas ka tema 5 protsenti, mis oli suures osas põhjustatud automüügi ning kaubamajade segmendi tulemustest. "Samal ajal vastasid Selverite müüginumbrid ootustele ning jalatsiäri ja kinnisvara ärisegmendi käive oli isegi veidi suurem, kui prognoosisime," lisas ta.

Adamsi sõnul on aasta lõpp kaubamaja jaoks alati kaasa toonud tugevad käibenumbrid. "Ootame, et viimases kvartalis näidatakse müügitulu suurusjärgus 1,8 miljardit krooni," ütles Adams.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:16
Otsi:

Ava täpsem otsing