Esmaspäev 5. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

BÖRS: USA otsib suunda

13. oktoober 2009, 16:00

Tund aega enne kauplemispäeva algust ei
olnud selge, millise suuna USA aktsiaturud võtta võiks.

Nõrk dollar aitas kerkida tooraine-, mäetööstus- ning energeetikasektoril. Näiteks kullakaevanduskompanii Newmont Mining aktsia hind kerkis tänu väärismetalli uuele hinnarekordile eelkauplemisel 1,1 protsenti 47,01 dollarile.

Enne kauplemispäeva algust avaldas eelmise kvartali majandustulemused ravimi- ning hügieenitoodete tootja Johnson Johnson. Nii eelmise kvartali kasum kui ka ettevõtte pakutud kasumiprognoos kogu aasta kohta oli analüütikute poolt prognoositust parem. Kuna aga käive oli kehvem, kui oodati, langes aktsia hind eelkauplemisel kaks protsenti.

Goldman Sachsi aktsia hind langes eelkauplemisel 1,8 protsenti pärast seda, kui analüüsikeskuse Meredith Advisory Group alandas suurpanga aktsia soovituse varasemalt ostusoovituselt neutraalsele. Goldman oli Meredithi ainus ostusoovitusega aktsia.

Pärast börsipäeva lõppu avaldab kolmanda kvartali majandustulemused maailma suurim mikrokiipide tootja Intel.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. October 2009, 23:14
Otsi:

Ava täpsem otsing