Arenevad turud teevad kõrget lendu

15. oktoober 2009, 19:56

Arenevate turgude aktsiad kerkisid täna
juba üheksandat päeva, mis on viimase nelja aasta kõige pikem tõusumaraton ning
vedajaks on loomulikult Hiina.

MSCI Arenevate Turgude indeks kerkis täna Bloombergi andmetel 0,2 protsenti. Indeks, mis peegeldab 22 areneva riigi börsiedukust on sel aastal kerkinud juba 72 protsenti ning puudutas täna ka viimase 14 kuu kõrgtaset.

Seda spekulatsioonide tõttu, et Hiina on esimeste seas, kes globaalsest majanduskriisist väljub. Riigi päästepaketid laenuturu elavdamisele ning ehitusele on aidanud tööstusel jalad tugevamalt alla saada ning ka intressitooted ja automüügi tõusule.

„Globaalne majandus on paranemas, kasumid hakkavad kerkima ja olemas on massiivselt likviidsust,“ lausus BOC International Holdings uuringosakonna juht Anthony Lok. Ta prognoosis aktsiatele vaid tõusu.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. October 2009, 19:56
Otsi:

Ava täpsem otsing