Nafta tegi uue rekordi

15. oktoober 2009, 19:24

Nafta hind kerkis aasta kõrgeimale tasemele
üle 77 dollari barrelist pärast USA raportit vähenenud bensiinivarudest eelmisel
nädalal.

Mootorikütuse varud langesid eelmisel nädalal 5,23 miljonit barrelit, mis on suurim kukkumine alates eelmise aasta septembrist, vahendab Bloomberg, kelle poolt jälgitavad analüütikud ootasid pikisilmi 1,13 miljoni barrelilist kütusevarude kasvu.

Rafineerimistehased töötasid 80,9protsendilisel võimsusel, mis on alates aprillist madalaim tase. Eelmise nädalane 4,1protsendiline langus rafineerimistehaste töös oli suurim alates eelmisest sügisest, mil tehaste sulgemisel ulatasid oma abikäe orkaanid Gustav ja Ike.

Naftavarud eelmisel nädalal siiski kerkisid 334 000 barreli võrra 337,8 miljoni barrelini. Analüütikud ootasid naftavarude miljonibarrelist kasvu. Novembrikuise tähtajaga nafta tulevikulepingud jõudsid barrelihind 77,58 dollarile. Nafta hind on kerkinud juba viimased kuus päeva.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. October 2009, 23:34
Otsi:

Ava täpsem otsing