Ott Pärna: täpsem suunaseadmine aitab rikkamaks saada

Urve Vilk 16. oktoober 2009, 17:10

Arengufondi juhatuse esimehe Ott Pärna
sõnul aitaks eduvõimalust suurendada täpsem suunaseadmine kui abstraktne soov
rikkamaks saada.

Ott Pärna rääkis Pärnu juhtimiskonverentsil, et liidrite roll kriisi ajal on nii ettevõtluses töötajate motiveerimisel kui ka riigi juhtimisel suurem kui varem. "Edukas riik Singapur teeb kolmandat korda riiklikke plaane, millises valdkonnas nad edukad tahavad olla: küll nad on tervishoiu teenuste liider regioonis, tahtsid regiooni finantspealinnaks saada, samas on nad rahvusvaheline logistikamaa inglise impeeriumi ajast peale Aga teevad ka teisi asju."

Sellised riigi suunaseadmised Pärna sõnul töötavad. "Plaanid ei saa olla abstraktsed, et tahame viie aasta pärast rikkamaks saada või Nobeli preemiat võita. Kui me ei tea, millises valdkonnas Nobelit saada tahame, siis me ei tea mida teha ja kuhupoole joosta," rääkis Pärn. Suunaseadmised töötavad nii indiviidi, ettevõtte kui ka riigi puhul, rääkis Pärn, kelle sõnul ambitsioon peab olema pigem suur kui väike, sest siis on parem võimalus ennast võitjate sappa haakida.


Ott Pärna: täpsem suunaseadmine aitab rikkamaks saada Ott Pärna: täpsem suunaseadmine aitab rikkamaks saada

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. October 2009, 17:10
Otsi:

Ava täpsem otsing