Riskifondid korjasid kvartaliga 1,1 miljardit lisaraha

19. oktoober 2009, 21:41

Riskifondid meelitasid klientidelt kolmanda
kvartali jooksul välja 1,1 miljardit dollarit, lõpetades sellega aastase pideva
raha väljavoo, vahendab Bloomberg.

Hedge Fund Research andmetel kasvasid tööstuse varad kvartali jooksul 1,53 triljoni dollarini 1,43 triljonilt teise kvartali lõpus, kuid juuniga lõppenud 12 kuu jooksul võtsid investorid fondidest välja 330 miljardit dollarit.

„Aktsiaturu taastumise jõulisus on sundinud paljud investorid taas raha sisse panema,“ märkis riskifonde nõustava advokaadibüroo Kirkland Ellis partner Robert Sutton. Fondid kerkisid kolmandas kvartalis 6,9 protsenti ning sellel aastal juba 17 protsenti. Samal ajal kerkis Standard Poor’s 500 aktsiaindeks kolmandas kvartalis 16 protsenti ja aastas 19 protsenti, sisse on arvestatud ka reinvesteeritud dividendid.

Fondid, mille varade maht on enam kui 5 miljardit dollarit kannatasid raha väljavoolu, samas kui alla 500 miljonilised fondid tõmbasid investoreid kui liimipaber kärbseid.

Investorid paistavad siiski kiire kasu asemel pigem jälgima fondide strateegilisi põhimõtteid. Makrofondid, mis teenivad majanduslike trendide pealt, olid väga populaarsed, samuti aktsiafondid nii aktsia tõusudele, kui langustele mängiva poole pealt. Suhtelise väärtuse pealt teenivatel fondidel läks kehvemini ning hinnavahedest teenivatena pidid nad leppima investorite kaotusega.

Enam kui kaks kolmandikku kõigist riskifondidest said kvartali jooksul investorite raha juurde.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. October 2009, 21:41
Otsi:

Ava täpsem otsing