USA suurim kirjastaja üllatas positiivselt

19. oktoober 2009, 21:10

USA suurim ajalehtede kirjastaja Gannett
kasum kolmandas kvartalis langes vähem, kui analüütikud prognoosisid, sest
paberlehtede reklaamimüügi langus aeglustus, kirjutab Bloomberg.

Kasum mõnede kuludeta langes 44 sendile aktsia kohta aastataguselt 76 sendilt. Ettevõte ise ootas 39 kuni 42sendilist kasumit veel septembri lõpus.

Lõppenud kvartali jooksul koondas kirjastaja 1400 töökohta, et kogu sektorit tabanud reklaamikäibe kukkumisega toime tulla. Gannetti reklaamikäive langes kvartalis 28 protsenti, mis on siiski päris hea tulemus võrreldes esimese kahe kvartali langusega, vastavalt 34 ja 32 protsenti.

„Gannett võitleb endiselt reklaamilangusega, aga kukkumised on kvartalitega jäänud aina väiksemateks, mis annab ülejäänud aastale üsna palju lootust,“ märkis Barrington Research Associates analüütik Jim Goss.

Pärast tulemuste avaldamist kerkis aktsiahind 91 senti ehk 7 protsenti 13,91 dollarile, mis on aasta kõrgeim tase. Enne tänast on aktsia kerkinud juba 63 protsenti sel aastal.

Gannetti käive langes 18 protsenti 1,34 miljardi dollarini, mis samuti on ettevõtte enda kuu tagustest prognoosidest oluliselt kõrgem. Analüütikud prognoosisid käibeks 1,32 miljardit dollarit. Kolmanda kvartali puhaskasum langes 53 protsenti 73,8 miljoni dollarini ehk 31 sendini aktsia kohta. Ettevõte kärpis ka tegevuskulusid aastataguselt 1,38 miljardilt dollarilt 1,18 miljardile.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. October 2009, 21:10
Otsi:

Ava täpsem otsing