Vask rajab tõusuteed

19. oktoober 2009, 19:07

Vase hind kerkis viimase kuu kõrgeimale
tasemele, kui Peruu kaevandustöölised alustasid üleriigilist streiki ning ka BHP
Billitoni tšiili kaevanduses seisab töö samal põhjusel.

Täna alustasid Peruu töölised 48-tunnist streiki, nõudes suuremaid ettevõtte poolseid pensionimakseid ning suuremat osa kaevanduskasumitest, kirjutab Bloomberg. BHP Billitoni Tšiilis asuvas kaevanduses seisab töö juba mõnda aega. Mõlemad toodangut vähendavad ettevõtmised aitavad tõhusalt kaasa vase hinnatõusule, sest on suurimad vaseallikad maailmas.

Detsembrikuise tähtajaga futuuride hind kerkis New Yorki kaubabörsile 3,3 protsenti 2,938 dollarile untsist. Ka dollari nõrgenemine on metalli hinnatõusu toetanud. Vask on sel aastal oma hinda tänu nõrgenevale dollarile pea kahekordistanud.

„Usume, et igasugune tagasitõmme vase hinnas on ajutine ja esindab pigem ostuvõimalust,“ märkis Integrated Brokerage Group metallimaakler Frank McGhee järgmise kolme kuni kuue kuu liikumisi prognoosides.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. October 2009, 19:07
Otsi:

Ava täpsem otsing