Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Venemaa naasmas rahvusvahelisele laenuturule

19. oktoober 2009, 12:05

Venemaa plaanib pea kümneaastase vaheaja
järel välja lasta esimesed rahvusvahelised võlakirjad, et kosutada oma
riigieelarve seisu ning lõigata kasu kasvanud huvist arenevate riikide
võlakirjade järgi.

Viimati emiteeris Venemaa rahvusvahelistele investoritele suunatud võlakirju 2000. aastal. Läinud nädalal anti märku, et tuleva aasta esimeses kvartalis plaanib Venemaa emiteerida dollarivõlakirju kuni 18 miljardi dollari suuruses summas, kuna laenamine on oluliselt odavamaks läinud, kirjutas Briti ajaleht Financial Times.

„Venemaa eelarve on tänavu esimest korda 1999. aastast defitsiidis ja riik peab kindlustama, et rahaasjad oleksid korras,“ kommenteeris RBC Capital Markets strateeg Paul Biszko. „Ametivõimud on öelnud, et tahaksid kolme aasta perspektiivis rahvusvahelistelt turgudelt laenata kuni 60 miljardit dollarit. Kui nafta hind tõuseb, on vajadus muidugi väiksem,“ ütles ta.

Turgude languse peatumisest tänavu märtsis on arenevad riigid võlakirju emiteerinud juba 50 miljardi dollari väärtuses. Isegi sellised Kesk- ja Ida-Euroopa riigid nagu Ungari ja Leedu, mida veel aasta alguses peeti väga kõrge riskiga riikideks, on saanud turult laenata, kirjutas leht.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. October 2009, 12:05
Otsi:

Ava täpsem otsing